Studieloopbaanbegeleiding
Wat is studieloopbaanbegeleiding?
Het doel van studieloopbaanbegeleiding (SLB) is om ervoor te zorgen dat je studie zo goed mogelijk loopt. Ook ontwikkel je vaardigheden (zoals zelfsturing, plannen, samenwerken, enzovoort), zodat je goed voorbereid bent op je loopbaan en/of vervolgstudie.
Je krijgt een studieloopbaanbegeleider (SLB-er) toegewezen. Dit is jouw aanspreekpunt. Samen met deze SLB-er volg je je studievoortgang, je beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Ook je talenten, mogelijkheden voor persoonlijk maatwerk, motivatie, verzuim of eventuele vragen/problemen kun je bespreken met je SLB-er. Voor specifieke loopbaan-, zorg-, en beroepsvragen kan de SLB-er je doorverwijzen naar andere deskundigen.
Werken aan de LOB-competenties
Een van de belangrijkste dingen is dat je vaardigheden aanleert om een leven lang te leren, flexibel en wendbaar te zijn. Hierdoor ben je voorbereid op het werken in een veranderende arbeidsmarkt. Bij SLB werk je daarom aan de ontwikkeling van een goede studie- en beroepshouding en de volgende loopbaancompetenties:
- Motievenreflectie (Waarom doe ik dingen? Ontdek je passie).
- Kwaliteitenreflectie (Waar ben ik goed in? Ontdek je talent).
- Werkexploratie (Hoe werk ik? Ontdek je werkplek).
- Loopbaansturing (Hoe stuur ik mijn studie/loopbaan? Zelf aan zet).
- Netwerken (Wie kunnen mij helpen? In gesprek met…).
Positieve gezondheid
Bij SLB en in het onderwijs brengen we je de uitgangspunten van ‘positieve gezondheid’ over. Je leert omgaan met de uitdagingen van het leven. Dit kunnen lichamelijke, emotionele of sociale uitdagingen zijn (zie afbeelding rechts). Je wordt geholpen bij het nemen van de regie (verantwoordelijkheid) over alles wat op je pad komt.
E-portfolio cohort 2021 e.v.
Vanaf cohort 2021 werken we binnen de opleiding van gezondheidszorg met het E-Portfolio. Hierin houd je digitaal je vorderingen bij en kan je bewijsstukken uploaden.